Rajtaütésszerűen

Rendőröket mészároltak le kenyai marhatolvajok

Negyvenkét rendőrt öltek meg rajtaütésszerű támadásukban kenyai marhatolvajok.

2012.11.12 18:19MTI

Hétfőre virradóra a rendőrség még azt közölte, hogy harminc rendőr halt meg a hétvégi mészárlásban az ország északi részén, Samburu körzetében. A rendőrség a turkana törzsből való marhatolvajokat vett üldözőbe, akik október végén megtámadták a rivális samburu törzs egyik faluját, és megöltek 13 embert. A rendőrségi hajtóvadászat idején a rablóbanda szombaton rajtaütött egy teherautón, amely mintegy ötven rendőrt szállított. A támadók a rendőrökre lőttek. 

Helyi lakosok szerint az összetűzések még vasárnap is folytatódtak. A nevének elhallgatását kérő rendőrtiszt szerint hétfő délután további rendőrök holttestére találtak rá. "Soha nem veszítettünk el ennyi rendőrt" - mondta. A helyi lapok szerint ilyen brutális támadást nem érte a kenyai rendőrséget azóta, hogy az ország 1963-ban elnyerte függetlenségét. Katoo Ole Metito belügyminiszter fogadkozott, hogy a kormány addig nem nyugszik, amíg minden gyilkos marhatolvajt nem állít bíróság elé. 

A turkanai marhatolvajok a samburu törzstől lopták el a lábasjószágot. A két közösség között gyakoriak az összetűzések, a elsősorban a legelők és a vízlelőhelyek ellenőrzéséért folyik a harc köztük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.