Agyontapostak három fiatal nőt

Madridban egy halloween-rendezvény tragédiába fordult

Tragédiába fordult egy nagyszabású halloween-party csütörtök hajnalban Madrid egyik sportcsarnokában, ahol a pánik okozta tolongásban agyontapostak három 18 és 25 év közötti lányt.

2012.11.01 14:28MTI

A tolongás a tanúk szerint azután alakult ki, hogy hajnali négy óra tájban valakik tűzijáték-fáklyákat lobbantottak fel a zenés-táncos rendezvény alkalmából horror témára berendezett, 10 ezer fős Madrid Arenában.
   
A megrémült menekülők többeket letapostak a sportcsarnok folyosóin és lépcsőházában. Az őrök hasztalanul próbálkoztak azzal, hogy az épületet kiürítsék az egyetlen nyitva tartott kapun át.
   
A rendőrség szóvivője szerint a három halálos áldozaton kívül további két lány súlyosan megsebesült.
   
Mint elmondta, a rendőrség az egymást taposó tömegből kapott segélyhívásokat. A kivonuló rendőrök azonnal megkezdték az épület kiürítését, de azzal csak reggel hétre végeztek. Jelenleg is folyik a tanúk kihallgatása.
   
Egy Sandra nevű lány a Cadena Ser rádiónak azt mondta, hogy a pánik miatt kifelé igyekvő tömeg "emberi dugóként maga zárta el az egyetlen kijáratot, miközben az őrök próbálták kituszkolni a részvevőket. A többi kapu zárva volt, hogy senki se használhassa őket".
   
"Az emberek sírtak, miközben egyre nyomták őket a többiek" - mondta a nyilatkozó, aki annak is tanúja volt, hogy egy kiszolgáló a bárpultra fektetett fel egy lányt, hogy megpróbálják újraéleszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.