Családoknak

Murdoch egymillió dollárt adományoz Sandy áldozatainak

Egymillió dollárt adományoz a Sandy szupervihar által sújtott New York-i és New Jersey-i családoknak Rupert Murdoch.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.01 08:39MTI

A 81 esztendős ausztrál-amerikai médiamágnás ezt szerda este jelentette be a Twitter közösségi portálra küldött üzenetében. Murdoch hangsúlyozta, hogy vállalata, a News Corp egymillió dollárral kívánja támogatni az érintett családokat, és reményét fejezte ki, hogy más cégek is hasonlóan cselekszenek. 

A tavaly a brit sajtót alapjaiban megrázó telefonlehallgatási botrány miatt a bírálatok össztűzébe került Murdoch után más személyek és cégek is bejelentették, hogy anyagi támogatást nyújtanak a szupervihar károsultjainak. 

Ötvenezer dollárt ajánlott fel a Ford autógyár, a Toyota pedig egymilliót. Félmillió dollárt adományoz a károsultak javára a New York Yankees baseballcsapat. 

Az eddigi legnagyobb magánadomány 2,5 millió dollár, az összeg egy névtelenséget kérő személytől érkezik - mondta el Michael Bloomberg, New York polgármestere. Hírességek is jelezték, hogy készek anyagi segítséget nyújtani. Az amerikai vöröskereszt javára eddig 11 millió dollár folyt be - közölte a szervezet helyi idő szerint szerda este.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.