Egy nemzetközi kábítószercsempész-hálózat tagjai

Kokainfogás Szatmárnémetiben

Ötven kiló kokaint foglaltak le a román bűnüldöző szervek a közelmúltban Szatmárnémetiben.

2012.10.30 14:07MTI

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) keddi közleménye szerint október 17-én csaptak le egy kábítószercsempész-hálózatra, amely ötven kilogramm kokaint próbált értékesíteni a magyar-román államhatár menti Szatmárnémetiben.
   
A tetten ért csempészek 3 millió euróért (hozzávetőleg 850 millió forint) próbálták eladni a 90 százalékos tisztaságú kábítószert, melynek piaci értéke az 5 millió eurót (1,4 milliárd forintot) is eléri. A közlemény szerint az akcióban letartóztatott öt ember egy nemzetközi kábítószercsempész-hálózat tagja.
   
A DIICOT közleménye arra is kitért, hogy a kábítószer tengeri úton érkezett Dél-Amerikából Spanyolországba, ahonnan a szárazföldön jutott el Romániába.
   
A DIICOT sajtóirodájának illetékese nem kívánt válaszolni az MTI kérdésére, hogy Magyarországról érkezett-e a szállítmány, és hogy milyen állampolgárságúak a drogcsempészek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.