Színjátéknak tartja a drogháborút a sztár

Brad Pitt: "a kábítószer-használat nem bűncselekmény"

Brad Pitt korábban már bevallotta, hogy ifjabb korában ő maga is rendszeresen élt különféle kábítószerekkel, ám most is úgy véli, az amerikai drogháború valójában csak színjáték.

Bemutatták Brad Pitt filmjét is Cannes-ban képgaléria

2012.10.15 10:29ma.hu

Brad Pitt nem tagadta, hogy korábban rendszeresen fogyasztott drogokat, ám mint mondta, azok a napok már régen elmúltak. Ám úgy véli, az a háború, amit Amerika vív a kábítószer-használat ellen, valójában csak színjáték.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A drogellenes hadjáratot még Richard Nixon indította 1972-ben, és Pitt - aki erről készítette a The House I Live In című dokumentumfilmjét - azt mondja, trillió dollárokat költöttek erre a célra az elmúlt negyven évben, rengetegen meghaltak ebben a "háborúban", és még mindig úgy beszélünk az egészről, mintha valami sikertörténet lenne.

Pitt úgy véli, ha a kábítószert jobban ellenőriznék minőségileg és megszűnne a gengszterek nyeresége ebben az üzletágban, akkor nem is lenne annyira kriminális az egész. "A kábítószerháborút miatt maradt a társadalom egy része a nyomorban. Ez az igazi bűnözés!" - idézte szavait a The Sun című bulvárlap. Véleménye szerint ha a kábítószer-használatot kevésbé tekintenénk büntetőjogi kérdésnek, és inkább betegségnek, akkor egészen más eredményeket lehetne elérni.

Még több hír Brad Pittről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.