Ukrajnai választások

Timosenko a börtönkórházban szavazott

A harkivi kórházban fekvő Julija Timosenko volt ukrán kormányfő vasárnap délután leadta a szavazatát a parlamenti választások egyik mozgó szavazatszedő bizottsága előtt.

2012.10.28 19:50MTI

A mozgóurna vasárnap délután öt óra körül érkezett meg a kórházba, amelyben a hét év börtönbüntetését töltő Timosenkót ápolják.
   
Jan Urban Ericsson, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelője megerősítette az Ukrinform hírügynökségnek, hogy Timosenko rendben leadta szavazatát. Elmondta, hogy több mint egy órát töltöttek az épületben a helyi választási bizottság tagjaival, mert sokáig tartott a biztonsági ellenőrzés.
   
Napokig nem lehetett biztosan tudni, hol adja le a voksát az ellenzéki politikus, és biztosítják-e neki egyáltalán a szavazás lehetőségét. Vasárnap reggel a Narancsos Forradalom Résztvevőinek Koalíciója nevű szervezet még azt állította, hogy Timosenkót titokban átszállítják a kórházból a női börtönbe, hogy szavazhasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.