Ukrajnai választások

Timosenko üzent az ukrán népnek és Janukovicsnak

Julija Timosenko bebörtönzött ukrán ex-kormányfő csütörtöki üzenetében arra kérte az ukrán választókat, hogy szavazataikkal akadályozzák meg Viktor Janukovics elnök diktatúrájának megszilárdulását, és vessenek véget az oligarchikus uralomnak az országban.

2012.10.25 18:03MTI

"Az október 28-i parlamenti választás nem egy taktikai ütközet, amelyet el lehet veszíteni. Ez háború, amely végződhet az Önök győzelemével, vagyis eséllyel a változtatásra, vagy végzetes történelmi vereséggel. Ha Janukovics az Önök szavazatának köszönhetően a politikában marad, végleg megszilárdítja diktatúráját, és békés úton soha többé nem adja át a hatalmat" - szögezte le üzenetében az ellenzéki vezető.
   
Timosenko egy másik, Janukovicsnak írt üzenetében négy követelést terjesztett az államfő elé: zárják ki a választásokon való részvételből azokat az egyéni jelölteket, akik bizonyítottan szavazatokat vásároltak, a választókörökben elhelyezett webkamerák a szavazatszámláláskor is működjenek, változtassák meg a központi választási bizottság (CVK) összetételét úgy, hogy a testület fele ellenzéki pártot képviseljen, és végül az új CVK válassza újra a helyi választási bizottságokat, eleve kizárva a fiktív pártok részvételét, és adjon helyet a jelenleg egyetlen bizottsági képviselővel sem rendelkező, Vitalij Klicsko vezette UDAR (Ütés) és a nacionalista Szvoboda (Szabadság) Pártnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.