Nem stimmelt az útlevél

Amerikai hatóságok letartóztatták egy hírhedt drogbáró lányát

Az amerikai hatóságok őrizetbe vették az egyik legkeresettebb mexikói drogbáró lányát, mert egy másik személy nevére kiállított útlevéllel próbált bejutni az Egyesült Államokba.

2012.10.16 08:17MTI

Névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesek közölték hétfőn, hogy Alejandrina Gisselle Guzmán Salazárt pénteken vették őrizetbe a San Diego-i San Ysidro belépő kikötőben, és hivatalos okmányokkal való visszaéléssel gyanúsítják. A nő közölte a hatóságokkal, hogy apja Joaquin "el Chapo" Guzmán, a mexikói Sinaloa kartell vezetője. Az ügyészség nem kívánta megerősíteni a sajtóban megjelent híreket. Guzmán, ragadványnevén El Chapo (a Köpcös), a világ egyik legkeresettebb bűnözője. 

A hatóságok hétmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. A Forbes magazin egymilliárd dollárra becsüli vagyonát. Az általa vezetett Sinaloa-klán Mexikó, illetve egyes források szerint a világ leghatalmasabb, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszövetkezete, s nemcsak a kartell névadó államában, hanem Baja California, Durango, Sonora és Chihuahua államokban is hatalmas befolyásra tett szert, kiszorítva onnan a rivális bűnszövetkezeteket. Egyes becslések szerint a mexikói drogkartellek évente körülbelül 6,6 milliárd dollárt zsebelnek be az Egyesült Államokba irányuló illegális drogkereskedelemből, s ebből az üzletből állítólag 40-60 százalékban részesedik a Sinaloa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.