Újabb riói favelákba nyomult be

Tovább tisztogatja a szegénynegyedeket a brazil rendőrség

Újabb öt favelába (szegénynegyedbe) nyomult be a brazil rendőrség és a katonaság helyi idő szerint vasárnap Rio de Janeiróban.

2012.10.15 07:24MTI

Összesen több mint kétezer állig felfegyverzett rendőr és katona vonult be a hatmilliós nagyváros északi részén öt olyan negyedbe, amelyet eddig kábítószer-kereskedő bandák tartottak ellenőrzésük alatt. A biztonsági erők nem ütköztek ellenállásba.

Az akciót 24 páncélozott harcjármű és több helikopter kísérte.

2008 óta a 750 favelából mintegy 150-et tisztított meg a riói rendőrség és a katonaság a kábítószer-kereskedőktől.

Rio de Janeiróban rendezik a 2016-os olimpiai játékokat, és az óceánparti metropolis lesz a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik helyszíne. Megfigyelők szerint mindkét világversenyre veszélyt jelent, hogy a városban rossz a közbiztonság, nagyon sok az erőszakos bűncselekmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.