Az első olimpia lesz Dél-Amerikában

Olimpia 2016: Rio de Janeiro lesz a rendező!

Rio de Janeiro városa rendezi a 2016-os nyári olimpiát - döntött pénteki, koppenhágai ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

2009.10.02 17:53MTI

Ez lesz az első olimpia Dél-Amerikában. Rio de Janeiro Madridot előzte meg, miután Chicago és Tokió kiesett az első, illetve a második körben.

A fogadóirodáknál a legnagyobb esélyesnek tartott Chicago elsőkörös búcsúja óriási meglepetésnek számít. Majd egy kicsit később lesz amerikai város rendező - reagált Larry Probst, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának elnöke. Chicagót sokan esélyesnek tartották, főleg azok után, hogy Barack Obama amerikai elnök feleségével ellátogatott Dániába, a NOB-ülés színhelyére. Probst bízik benne, hogy később lesz olyan alkalom, amikor sikerrel vehetik az akadályokat.

A Szeles Város közterületein több ezer ember szomorúan fogadta azt a bejelentést, amely szerint már az első körben elszállt a rendezés esélye. Chicago után a voksolás második körében Tokió bukott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.