Szíria

Civil szervezet: a lázadók lelőtték a hadsereg egy helikopterét

Szíriai lázadók pénteken lelőtték a hadsereg egy helikopterét egy damaszkuszi elővárosban, ahol a Szíriai Szabad Hadsereg legjobban szervezett egységei állomásoznak.

2012.10.05 19:40MTI

Ezt az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja közölte. A lázadók akkor lőtték le a helikoptert, amikor az a főváros keleti szomszédságában lévőt Gútát lőtte - közölte Rámi Abdel-Rahmán, a civil szervezet elnöke.

A YouTube videomegosztó portálra pénteken feltett felvételen egy szabadesésben lévő helikopter látható. "Isten a legnagyobb. Zuhan a helikopter!" - hallatszik a felvételen egy férfihang. "Eltalálta, eltalálta!" - mondta egy másik férfi.

A lázadás kezdete óta, amely az elnyomás hatására fegyveres konfliktusba csapott át, a lázadók többször is bejelentették, hogy lelőtték az állásaikat fáradhatatlanul támadó hadsereg helikopterét vagy repülőgépét. A civil szervezet szerint a lázadók szeptember 20-án a Damaszkusztól 13 kilométerre északkeletre fekvő Duma közelében már lelőtték a hadsereg egy másik helikopterét.

Augusztus 30-án Afif Mahmúd Szulejmán ezredes, a lázadó katonai tanács Idlíb tartományi vezetője azt mondta, hogy a lázadók gépfegyverrel felszállása után lelőttek egy MIG harci gépet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.