Tell-Abjad városánál

Szíriai katonák haltak meg egy török támadásban

Több szíriai katona halt meg csütörtökre virradóra a szíriai hadsereg egyik őrhelye ellen intézett török támadásban a határ közelében fekvő Tell-Abjad városánál.

2012.10.04 08:03MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) jelentéséből nem derül ki, hogy hány szíriai katonai vesztette életét. Előzőleg, szerdán szíriai aknagránátok csapódtak be egy török faluban, megölve egy nőt és négy gyereket. A súlyos határincidens után a török tüzérség ágyúzta a szíriai hadsereg állásait. Törökország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy tegye meg "a szükséges intézkedéseket" a szíriai agresszió megállítására.
 
A török tüzérség támadásai csütörtökön kora reggel is folytatódtak Tell-Abjad körzete ellen a határtól mintegy tíz kilométer mélységben - közölték török biztonsági források. A szíriai halottakról azt mondták, hogy Bassár el-Aszad elnökhöz hű katonák vesztették életüket a tüzérségi tűzben. 

Csütörtökön kora délelőtt összeül Ankarában a török parlament annak megvitatására, hogy engedélyt adjon-e a kormánynak közvetlen katonai műveletekre szíriai területen - jelentette az AFP francia hírügynökség. Omrán ez-Zohbi szíriai tájékoztatási miniszter közben bejelentette, hogy kivizsgálják a határon keresztüli lövöldözés okait, körülményeit, és részvétét nyilvánította "az áldozatok hozzátartozóinak és barátainknak, a török népnek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.