Kegyetlenség

A nigériai hadsereg 35 iszlamistával végzett

A Boko Haram nevű iszlamista szervezet 35 harcosával végzett a nigériai hadsereg Damaturuban, az ország északkeleti részén fekvő Yobe állam székhelyén - közölte a hadsereg.

2012.09.25 10:25MTI

A harcok vasárnap este kezdődtek és hétfő reggel is folytatódtak. A hadsereg szóvivője szerint a katonák heves tűzpárbajt vívtak a "terroristákkal", és többet közülük fogságba ejtettek.

A Boko Haram iszlamista államot akar létrehozni Nigéria döntően muzulmánok lakta északi részében. A szervezet általában kormánytisztviselők, vallási vezetők és keresztény templomok ellen hajt végre merényleteket az ország középső és északi részén. Támadásaiban eddig több mint ezren haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.