Öt halott van és hat sebesült

Öngyilkos merénylet egy nigériai mecsetben

Öngyilkos merényletben meghalt öt ember pénteken egy északkelet-nigériai mecsetben. Ebben a térségben követ el rendszeresen támadásokat a Boko Haram iszlamista lázadószervezet.

2012.07.13 18:52MTI

A merényletet Maiduguri város központi mecsetében követték el. A robbanásnak hat sebesült áldozata is van - közölte egy katonai szóvivő.

Sértetlenül vészelte át a támadást Borno szövetségi állam kormányzóhelyettese és az állam vallási elöljárója, akik szintén ott voltak a mecsetben a pénteki imán. A kormányzóhelyettes újságíróknak úgy nyilatkozott: a körülbelül 15 éves merénylő pokolgépe felrobbantása előtt éppen ő és a vallási elöljáró között préselte át magát.

A Boko Haram az idén már több száz ember halálát okozta. Célja, hogy kiszakítson egy részt az országból, és ott iszlám államot hozzon létre. Szakértők szerint ezt vallási ellentétek szításával akarja elérni. A szervezet általában kormánytisztviselők, vallási vezetők, vallási helyek, általában keresztény templomok ellen követ el támadást az ország középső és északi részén.

A csaknem 150 milliós Nigéria a kontinens legnépesebb országa és legnagyobb kőolajtermelője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.