Lesz valaha demokrácia Pakisztánban?

Pakisztánban elhalasztják a választásokat

Pakisztánban várhatóan szerdán jelentik be hivatalosan a január 8-ra tervezett választások elhalasztását - legalábbis ezt közölte Kanvar Dilsad, a választási bizottság szóvivője.

2008.01.02 07:17MTI

Ugyanezen a napon Pervez Musarraf államfő beszédet intéz a lakossághoz, nyilván megpróbálva indokolni a lépést, amelyre Benazir Bhutto volt kormányfő, ellenzéki vezető múlt heti meggyilkolása, s az ezt követő zavargások nyomán kerül sor.

Szintén szerdán találkozik Musarraffal és az ellenzéki pártokkal Bernard Kouchner francia külügyminiszter, aki kétnapos látogatásra érkezett a pakisztáni fővárosba. Mint kedd este elmondta, a választási előkészületek folytatását és a demokrácia megszilárdítását fogja kérni. A francia diplomácia vezetője az első nyugati miniszter, aki Iszlámábádban jár a volt kormányfő életét kioltó csütörtöki öngyilkos merénylet óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.