Fotók jelentek meg Bhutto gyilkosairól

Benazir Bhutto támadóit ábrázoló fényképeket közölt egy pakisztáni televízió

Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető feltételezett támadóit ábrázoló fényképeket közölt vasárnap a Dawn News pakisztáni televízió.

2007.12.30 10:25MTI

Az egyik fényképen két férfi látható a csütörtöki nagygyűlésre összegyűlt tömegben: egy napszemüveget, fehér inget és sötét mellényt viselő fiatalember, mögötte pedig egy másik, fehér fejkendős férfi látható. Két további fényképen a napszemüveges férfi pisztolyt fog a politikus asszonyra, aki éppen elhagyja gyűlést. A férfi mintegy három méterre áll a Bhuttót szállító autótól.

A Dawn News feltételezése szerint az első fotón látható fejkendős férfi hozhatta működésbe a robbanószerkezetet, miután három lövést leadtak a politikus irányába.

A pakisztáni televízió egy amatőr fotóstól kapta a bemutatott három fényképet.

Név nélkül nyilatkozó amerikai kormányzati tisztségviselők szerint a pakisztáni kormány egyeztetéseket kezdett más államokkal arról, hogyan lehetne leghatékonyabban lefolytatni a merénylettel kapcsolatos nyomozást.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik tisztviselője szerint Pakisztán jelenleg három különböző vizsgálatot folytat Bhutto meggyilkolásával kapcsolatban, és az ország vezetősége meg akarja várni ezek eredményét, mielőtt esetleg hivatalosan nemzetközi segítséget kérne az ügy felderítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.