Civileket és katonákat

Kilenc embert végeztek ki sortűzzel Gambiában

Sortűzzel végeztek ki kilenc embert Gambiában.

2012.08.28 07:37MTI

A hat civil és három katona kivégzéséről a nyugat-afrikai ország belügyminisztériuma számolt be hétfőn. A halálos ítéleteket különböző bűncselekményekért szabták ki. A három katonát árulással vádolták, az egyik civil halálraítélt egy nő volt, aki megölte a férjét, egy másik pedig egy brit turista gyilkosa. Gambiában 1985 óta nem hajtottak végre kivégzést a hivatalos adatok szerint. 

Yahja Jammeh államfő - egy volt katonatiszt, aki 1994-ben államcsínnyel jutott hatalomra - a múlt héten bejelentette, hogy az összes - valamivel kevesebb mint 40 - halálraítéltet kivégzik szeptember közepéig. Az Afrikai Unió, Nagy-Britannia és az Európai Unió élénken tiltakoztak az intézkedés ellen, amelyet az államfő arra hivatkozva rendelt el, hogy Gambiában az utóbbi időben nőtt az erőszakos bűncselekmények - a gyilkosságok, rablások, emberrablások - száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.