Nem tudott felkészülni

Karadzic új eljárást követel

Új eljárás lefolytatását követelte hétfőn Radovan Karadzic, a hágai Nemzetközi Törvényszéken népirtással, háborús és emberiesség elleni bűntettekkel vádolt korábbi boszniai szerb vezető.

2012.08.13 13:36MTI

A 67 éves vádlott arra hivatkozott, hogy nem kapta meg kellő időben a periratokat - a vádiratot és a tanúvallomásokat, szerinte "több százezer" oldalt -, és emiatt nem tudott felkészülni a védekezésre. A volt politikus nem tart igényt ügyvédekre, egyedül védekezik.

Karadzic pere 2009 októberében kezdődött, bő egy évvel azután, hogy 13 év bujkálás után elfogták Szerbiában, és kiadták a Nemzetközi Törvényszéknek. A perrendtartás szerint az egykori boszniai szerb vezetőnek október 16-án kell megkezdenie a felmentése mellett szóló bizonyítékok ismertetését, miután az ügyészség bemutatta a vádat alátámasztó bizonyítékokat.

Radovan Karadzic ártatlannak vallja magát, és június elején az ellene felhozott összes vádpont ejtését kérte a bíróságtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.