Minden gépkocsit átvizsgálnak

Torlódás: sztrájkolnak a boszniai határőrök

A boszniai határőrök figyelmeztető sztrájkja miatt hosszú gépkocsisorok alakultak ki az ország határátkelőinél.

2012.04.30 19:40MTI

A forgalomlassító sztrájk hétfőn délben kezdődött, s nem tudni, hogy meddig tart. Erről a határőr szakszervezet sztrájkbizottságának kell döntenie.
   
A sztrájkolók tüzetesen átvizsgálnak minden be- és kilépő személygépkocsit, teherautót és autóbuszt, ezért egyes boszniai határátkelőkön nagy torlódás alakult ki. Az incidensek elkerülése végett egyes határátkelőkhöz kivezényelték a rendőrséget.
   
A boszniai határőrök amiatt elégedetlenek, hogy a szarajevói kormány pár nappal korábban a bérük 4,5 százalékos csökkentéséről döntött. Svevlad Hofman szakszervezeti vezető emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két évben már 33 százalékkal csökkentették a határőrök bérét. Ennek következtében most a legalacsonyabb fizetés mindössze 319 euró havonta. A szövetségi kormány április közepén úgy döntött, hogy csökkenteni kell azoknak az állami alkalmazottaknak a fizetését, akik havonta 250 eurónál többet keresnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.