Tisztségviselők is vannak köztük

A Forradalmi Gárda tagjait rabolták el Szíriában

Az iráni katonai elitalakulat, a Forradalmi Gárda néhány "visszavonult" tagja is a szombaton Szíriában elrabolt zarándokok között van.

2012.08.08 11:38MTI

"Az elrabolt személyek között van a hadsereg és Forradalmi Gárda több visszavonult tagja, valamint más kormányzati tisztségviselők is" - erősítette meg Szálehi, iráni külügyminiszter a szíriai felkelők által közölt hírt. Az iráni külügyminiszter Ankarába tartva, a repülőgép fedélzetén beszélt újságíróknak az ügyről, s ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy a túszok zarándokként tartózkodtak Szíriában, ahol síita kegyhelyeket kerestek fel. 

"Miután helyreállt a rend Damaszkuszban, elkezdtünk zarándokokat - főként a Forradalmi Gárda volt tagjait és más hivatalnokokat - küldeni Szíriába" - mondta Szálehi, s hozzátette: már küldött üzenetet a szíriai lázadóknak, amelyben felszólította őket a túszok szabadon engedésére. A 48 iráni elrablását a felkelőkből verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereg egyik alakulata vállalta magára. Az alakulat hétfőn bejelentette, hogy a túszok közül hárman meghaltak a kormányerők rakétatámadásában. Ezzel szemben szerdán az iráni külügyminisztérium egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy mind a 48 túsz életben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.