Aszad kész demokratikus keretek között rendezni

Irán továbbra is kitart Szíria mellett "a külső erők intervenciójával" szemben

A szíriai elnök kedden fogadta az iráni nemzetbiztonsági tanács titkárát, aki megerősítette, hogy Teherán kitart Damaszkusz mellett "az Egyesült Államokkal és Izraellel" szemben.

2012.08.07 17:33MTI

"Irán soha sem engedi meg, hogy széttörjék az ellenállás tengelyét, amelynek Szíria lényeges része" - jelentette ki Bassár el-Aszad elnökkel találkozva Szaíd Dzsalíli, az iráni legfelső nemzetbiztonsági tanács titkára, Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetőjének megbízottja.

A szíriai televízió képeket mutatott a találkozóról, és ezeken a szíriai elnök először volt látható július 22. óta. Hosszú távolléte a nyilvánosság elől találgatásokra adott okot az egészségi állapotát illetően, és előző nap az a híresztelés is elterjedt, hogy már nem él.

A találkozó két fő témája a szíriai helyzet és a Szíriában elrabolt 48 iráni zarándok sorsa volt - közölte az iráni nagykövetség. A zarándokokat szíriai felkelők rabolták el, ezért Teherán az őket támogató Szaúd-Arábiát, Katart és Törökországot teszi felelőssé a sorsukért.

Aszad a találkozó alkalmával kijelentette, hogy kormánya "elébe megy a nép követeléseinek, és kész demokratikus keretek között rendezni a válságot", de eltökélte, hogy megtisztítja az országot a "terroristáktól". Az al-Alam iráni televízió szerint Dzsalíli is azt hangsúlyozta, hogy "a szíriai válság megoldásának belülről kell jönnie", és nem "a külső erők intervenciójából".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.