Ő a 21. magas rangú dezertőr

Újabb szír tábornok szökött Törökországba

A szíriai hadsereg újabb tábornoka dezertált és menekült Törökországba csütörtökön - közölték diplomáciai források. Ezzel 21-re nőtt azoknak a magas rangú katonatiszteknek a száma, akik elhagyták a fegyveres felkelés sújtotta arab ország hadseregét.

2012.07.20 07:59MTI

A tábornok a török határon jelentkezett. A héten ő volt a negyedik ilyen magas rangú dezertőr.

Eddig tucatnyi tiszt csatlakozott a dezertőrökből megalakult, Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen harcoló fegyveres csoport, a Szabad Szíriai Hadsereghez.

Eddig 43 ezer szíriai keresett menedéket Törökországban, döntő többségük a szíriai határ közelében felállított táborokban.

Aszad elnök nemrégiben azzal vádolta a török kormányt, hogy logisztikai támogatást nyújt a Szabad Szíriai Hadseregnek és más fegyveres lázadócsoportoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.