Elbukik az Aszad-család?

Barak: Izrael nem enged be szíriai menekülteket

Izrael meg fogja állítani a szíriai menekülteket, ha azok át akarnának hatolni a Golán-fennsíkon húzódó tűzszüneti határon.

2012.07.19 16:28MTI

"Ha meg kell állítanunk a menekültek hullámait, meg fogjuk állítani" - mondta, miközben alig egy kilométerre aknalövedékek robbantak a szíriai oldalon, ahol lázadók és kormánykatonák összetűzése folyt. Izraeli illetékesek szoros figyelemmel követik a szíriai fejleményeket attól tartva, hogy az eseményeknek a határon túl is következményei lehetnek. Az egyik aggodalomra okot adó lehetőség, hogy a központi kormány bukását kihasználva a libanoni Hezbollah szélsőségesei ráteszik a kezüket a szíriai hadsereg rakétáira vagy vegyi fegyvereire. 

Elképzelhető az is, hogy a Golán-fennsík szíriai fele harcos iszlamista csoportok gyülekező helyévé válik, a Színai-félszigethez hasonlóan, ahonnan az utóbbi időben többször is támadták Izraelt. Barak szerint a szerdai damaszkuszi merénylet "fel fogja gyorsítani az Aszad-család bukását. A család ellenőrzése szétmorzsolódóban van. A bukás tisztán érzékelhető, és senki sem tudja, mi jöhet utána, mivel a háttérben mindenféle elemek működnek" - az izraeli védelmi miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.