Deir-ez-zóri mészárlás

Újabb megdöbbentő kivégzések Szíriában - 13 fejbe lőtt holttest

Mélyen felkavarta Robert Moodot, az ENSZ szíriai megfigyelőcsoportjának vezetőjét, hogy kedden éjjel újabb 13 kivégzett ember holttestére bukkantak Deir-ez-Zór tartományban.

2012.05.30 14:39MTI

"Mindegyik holttestnek hátra volt kötve a keze, s néhányon látszott, hogy közvetlen közelről lőtték fejbe" - írta a norvég vezérőrnagy az esetről szóló jelentésben, és hozzátette, hogy "mélyen felkavarta ez a szörnyű, megbocsáthatatlan cselekedet".

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni központú civil szervezet is megerősítette a deir-ez-zóri mészárlás hírét. A szervezet információi szerint az áldozatok civilek voltak. Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az áldozatokkal egyetlen fejlövés végzett.

A múlt hét végén a közép-szíriai Homsz közelében lévő Húla településen végeztek ki feltehetően a kormányhoz hű milíciák legkevesebb 108 civilt, köztük csaknem félszáz gyereket. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a nemzetközi közösségben, és számos ország tiltakozásképpen kiutasította Szíria diplomáciai képviselőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.