Szíria

Páncélosok jelentek meg Aleppó utcáin

A lázadás kezdete óta először, pénteken a szíriai hadsereg páncélosai bevonultak Aleppóba, az ország második legnagyobb városába, ahol az utóbbi hetekben példátlan méretű tüntetések voltak Bassár el-Aszad rendszere ellen.

2012.05.25 22:51MTI

A páncélosok Kalasze és Busztán-el-Kaszr negyedekben cirkáltak, ahol ezrek vettek részt egy pénteken lelőtt fiatal férfi temetésén - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

"Éljen Szíria! Le Aszaddal!" - skandálták a gyászszertartáson részt vevő tüntetők. A város utcáin több tízezren követelték a rendszer bukását. A lázadás kezdete, 2011 márciusa óta ez volt a legnagyobb szabású tüntetés Aleppóban.

Az ország északi részében fekvő Aleppóban fokozatosan alakult ki a tiltakozó mozgalom, amelynek magja a város egyetemének diákmozgalma volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.