Gyorsvonat rohant tehervonatba

Vasúti baleset Indiában: legkevesebb 15 áldozat

Legkevesebb tizenöt halálos áldozatot követelt egy kedd hajnali vasúti baleset Indiában.

2012.05.22 09:58MTI

Ándhra Prades szövetségi államban egy gyorsvonat állomáson veszteglő teherszerelvénybe rohant. Négy kocsi kisiklott, az egyik lángba borult. Az áldozatok közül legalább kilenc a tűzben vesztette életét.

Az első feltételezések szerint a személyvonat vezetője figyelmen kívül hagyta a szemafor piros jelzését, és ezért szaladt arra a sínpárra, amelyen a tehervonat állt.

A mentőalakulatoknak mintegy hetven embert sikerült élve kiemelniük a roncsok közül. A baleset több mint harminc sebesültjét a környező kórházakba szállították.

Indiában a vonat a legnagyobb forgalmat bonyolító távolsági közlekedési eszköz. Naponta 18 millió ember utazik vonaton. A vasúti pályák biztonsági berendezése azonban elavult. A szemaforokat nagyrészt kézzel működtetik. A mozdony- és a kocsipark ugyancsak elöregedett.

Az ázsiai országban gyakoriak a vonatbalesetek. Legutóbb tavaly júliusban a Kalkuttából Újdelhibe tartó expressz siklott ki 63 ember halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.