Pedofil férfit ítéltek el Hollandiában

Tizennyolc év börtönt kapott "a rigai szörny"

Tizennyolc évi börtönre és meghatározatlan idejű pszichiátriai kezelésre ítélt egy amszterdami bíróság hétfőn egy pedofil férfit, aki a holland város óvodáiban egészen fiatal gyermekeket molesztált, majd az erről készült videofelvételeket feltette az internetre.

2012.05.21 14:42MTI

A lett születésű, holland állampolgár Robert M. a helyi sajtótól "a rigai szörny" nevet kapta. A bíróság 67 áldozat molesztálásáért ítélte el, noha ő maga ennél jóval többet ismert be. Az áldozatok túlnyomó többsége óvodás volt, de a legfiatalabb egy mindössze néhány hetes csecsemő. 
   
Az eset mélyen megrázta Hollandiát, amikor a pedofil férfit 2010 decemberében őrizetbe vették. A letartóztatásra az amerikai hatóságoktól kapott információk nyomán került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.