Törvényt hoztak

Kasztrálják a pedofilokat az oroszok

Oroszországban a jövőben kasztrálhatják a gyerekeket szexuálisan megbecstelenítő személyeket.

2012.02.07 18:39MTI

Az alsóházban, az állami dumában kedden elfogadott törvény értelmében a pedofil személyek vegyi úton történő kasztrálása önkéntes alapon történik.
   
A törvényhozók egyúttal megszigorították a gyerekeken elkövetett szexuális bűncselekményekért hozható büntetéseket. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a jövőben 14 éven aluli gyerekek ellen elkövetett szexuális bűntettek börtönbüntetéssel sújthatók, s az ítélet végrehajtását tilos próbaidőre felfüggeszteni.
   
A Kreml kezdeményezése Oroszországban általános helyeslésre talált. Oroszországban 2010-ben több mint 2500 gyerek halt erőszakos halált. Sokan közülük pedofilek áldozatai voltak.
   
A pedofil személyek kasztrálását olyan injekciókkal hajtják végre, amelyek tompítják, semlegesítik a szexuális késztetést.
   
Orvosok ugyanakkor felteszik a kérdést, hogy a siralmas állapotban lévő, alulfinanszírozott orosz egészségügy egyáltalán képes-e ilyen speciális kezelések kivitelezésére. Orosz hatóságok évi több ezer olyan esetről tudnak, amikor gyerekeket és 16 éven aluli fiatalokat erőszakoltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.