Durva dolgok

9 évet kapott a sepsiszentgyörgyi pedofil zongoratanár

A Sepsiszentgyörgyi Bíróság első fokon kilenc év börtönbüntetésre ítélte T. Gergely zongoratanárt, aki több tanítványával, köztük egy 12 éves diáklánnyal létesített szexuális kapcsolatot.

2012.02.01 14:39MTI

Az első igazán nagy visszhangot kiváltó romániai magyar pedofil ügyben mondott ki elsőfokú ítéletet a Sepsiszentgyörgyi Bíróság. Az intézmény honlapján közzétett döntés szerint T. Gergely, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Iskola zongoratanára kilenc évet tölt majd a rácsok mögött.

T. Gergely november közepén bukott le, miután egy tanítványa szülei elolvasták a lányuk naplóját. Ebből az derült ki, hogy a 43 éves zongoratanár már két évvel korábban szexuális kapcsolatot létesített a most 14 éves lánnyal. A naplóból egy másik esetre is fény derült. A nyomozás egy harmadik esetet is a felszínre hozott, amelyben egy 11 éves diáklány szenvedte el a tanár szexuális zaklatását.

A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy T. Gergely beismerő vallomást tett.

Az ügy általános felháborodást váltott ki az erdélyi magyar társadalomban. A székelyföldi lapok internetes fórumain megszólalók elsősorban amiatt adtak döbbenetüknek hangot: éveknek kellett eltelniük ahhoz, hogy a pedofil tanár lebukjon. Az iskola vezetői azzal védekeztek, hogy a zongoraórákon a tanár kettesben marad a tanítványával, így nem ellenőrizhették, hogy mi történik a becsukott ajtó mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.