Nem tevékenykedhetnek tovább

Két pedofil papot tiltott el hivatásának gyakorlásától a trieri püspök

Stephan Ackermann trieri püspök eltiltott hívatásának gyakorlásától két, egyházmegyéjében működő pedofil papot.

2012.04.10 16:21MTI

Mint az egyházmegye szóvivője kedden közölte, az érintetteknek nem engedélyezik, hogy a továbbiakban papi szolgálatot végezzenek.
   
Ackermannt a múlt héten bírálatok érték, mert több, pedofilként lelepleződött papot tovább foglalkoztatott egyházmegyéjében. A trieri püspök a német katolikus egyház papi szexuális visszaéléseket vizsgáló különmegbízottja.
   
A papi szolgálattól eltiltott két lelkész egyikét 1995-ben kislányok szexuális molesztálása miatt próbára bocsátották. Márciusban a Saar-vidéken gyerekek számára mutatott be misét, holott ezt az egyház szabályai tiltják. Egyébként kórházi lelkészként dolgozott.
   
A másik pap az 1990-es évek második felében Ukrajnában kiskorúakkal szemben követett el visszaéléseket. A férfi az elmúlt héten maga jelentkezett a Bad Kreuznach-i ügyészségen, ahol beszámolt viselt dolgairól. Addig egy idősotthonban és egy kórházban működött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.