Egymillió dolláros ellenkeresetet nyújtott be

Strauss-Kahn visszadobta a labdát a szobalánynak

Egymillió dolláros ellenkeresetet nyújtott be hétfőn Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója az ellen a szobalány ellen, aki szexuális támadással vádolja.

2012.05.15 17:15MTI

A volt francia politikus és gazdasági szakember szerint Nafissatou Diallo "rosszindulatú  és felelőtlen módon, hamisan vádolta meg", amikor egy évvel ezelőtt azt állította, hogy erőszakoskodott vele.
   
A Strauss-Kahn elleni bűnvádi eljárást ejtették, miután az ügyészeknek kétsége támadt Diallo szavahihetőségével kapcsolatban, ám a nő ezután polgári peres eljárást indított ellene.
   
Az ügyben eljáró Douglas McKeon bronxi bíró a hónap elején elutasította Dominique Strauss-Kahn arra való hivatkozását, hogy az incidens idején diplomáciai mentessége volt.
   
Diallo azt állítja, hogy Strauss-Kahn meg akarta erőszakolni, majd orális szexre kényszerítette, amikor a szobáját ment kitakarítani. A felperes ügyvédje "kétségbeesett trükknek" nevezte az ellenkeresetet.
    Az eset, amely derékba törte a francia elnökségre is aspiráló Strauss-Kahn politikai karrierjét, tavaly május 14-én történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.