Erőszakolt

Új vád Strauss-Kahn ellen

Nemi erőszak vádja merült fel Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnöke ellen - közölték a francia igazságügyi szervek pénteken.

2012.05.04 22:48MTI

A nyomozók arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, hogy Strauss-Kahn és barátai erőszakot követtek-e el a kör egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonba hívták, hogy vegyen részt egy partin. Strauss-Kahn akkor még az IMF vezetője volt.

"Az ügyészég tanulmányozza a kérvényt" - közölte egy ügyészségi szóvivő. "Kétféle válasz lehetséges. Elutasítják a kérelmet, vagy a rendőrség előzetes vizsgálatot indít" - fűzte hozzá.

Straus-Kahn elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadja, hogy tudott volna arról, hogy prostituáltak. Egyben pénteken - ügyvédje útján - határozottan cáfolta az új vádat, leszögezve: soha nem tett semmilyen erőszakot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.