Merényletet követtek el ellen

Vörös Brigád-módszerrel támadtak egy olasz atomipari nagyvállalat ügyvezetőjére

A nyílt utcán meglőtték hétfőn Genovában Roberto Adinolfit, az Ansaldo Nucleare olasz atomipari nagyvállalat ügyvezető igazgatóját - közölte a rendőrség.

2012.05.07 15:55MTI

Az 59 éves férfira háza közelében két ismeretlen férfi egy motorkerékpárról három lövést adott le, megsebesítve őt a lábán. Az olasz Finmeccanica állami hadiipari konszern leányvállalatának vezetőjét kórházba szállították és megoperálták. Állapota nem ad okot aggodalomra - jelentette az olasz média.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy Adinolfi anarchista merénylők célkeresztjébe került. A támadás módja erősen emlékeztet a 70-es és 80-as évek baloldali olasz terroristáinak, a Vörös Brigádok tagjainak módszereire, akik gyakran áldozataik lábába lőttek. Ez a szervezet számos gyilkosságot és emberrablást követett el azzal a céllal, hogy megrendítse az ország stabilitását.

Több politikus elítélte a merényletet. "Ez az országban növekvő erőszak nyugtalanító jele" - mondta Pierluigi Bersani, a Demokratikus Párt (PD), az olasz parlament második legerősebb tömörülésének elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.