Félbe is szakadt

Harminc maffiózó egy teremben - bíróság előtt a Koszi-klán

Kedd reggel megkezdődött, majd alig fél óra után félbe is szakadt a diósdi maffiaperként vagy a Koszi-klán ügyeként ismert bűnügy fellebbviteli tárgyalása Győrben.

2012.02.14 11:43MTI

A harminchárom vádlottból harmincan megjelentek az ítélőtábla tanácsa előtt, de egyikük jelezte, december óta nem tudja elérni megbízott védőjét. A bíró szünetet rendelt el, hogy a vádlottnak új védőt rendeljenek ki. A tárgyalás e közjáték után az elsőfokú ítéletet ismertetésével folytatódott, és tart jelenleg is.

A tárgyalás kezdetén egyébként már az is húsz percig tartott, hogy a bíróság számba vegye, a megidézettek közül ki jelent meg a tárgyalóteremben. Közben több védő kifogásolta a munkakörülményeket.

Bánáti János például azt mondta: úgy, hogy a helyszűke miatt alig van mód jegyzetelésre, "a védő érdemi munkát nem tud folytatni". Kitért arra is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla "korábban nem ismert okból kizárta magát" a másodfokú eljárásból, és szerinte "az ügytől így kívánt megszabadulni", ezért került az Győrbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.