Nem kért életfogytiglant az ügyész a Koszi-klánra

Így lesz emberrablásból, olajügyekből, fegyveres rablásból felfüggesztett?

Annak ellenére, hogy bűnszervezetben, a legsúlyosabb bűncselekmények, köztük emberölés és fegyveres rablás elkövetésnek vádjával állnak bíróság előtt a Koszi-klán tagjai, a keddi legfelsőbb bírósági tárgyalás vádbeszédében az ügyész egyetlen vádlottnál sem indítványozta az életfogytig tartó fegyházbüntetést.

2010.04.20 14:33MTI

Az ügyész vádbeszédében azt mondta: a 41 vádlott közül kilenc ember követte el a legsúlyosabb bűncselekményeket. Közülük heten érdemelnének életfogytiglant, de mivel a legnagyobb súlyú bűncselekménnyel vádolt P. Sándor vádalkuja és vallomása alapján sikerült feltárni a bűnszervezet szövevényes ügyeit és így más bűncselekmények elkövetésére is fény derült, az ő esetében nem kezdeményezik a legsúlyosabb ítéletet. Így ettől eltekintenek a többi vádlott esetében is.

Az ügyész szerint a halmazati büntetés elegendő teret ad a bíróságnak, hogy súlyozni tudjon a büntetések kiszabása során.

Az ügyész 37 vádlottra kért fegyház, illetve börtönbüntetést, négy vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a diósdi kettős gyilkosság, a budapesti Egér és a Szerémi úti, pénzszállítók, illetve két bankfiók fegyveres kirablása, valamint a százhalombattai olajlopások ügyében tartott, kommandósok által biztosított bírósági tárgyalás vádlottjaira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.