Nem adják ki Hágának

Líbia akar ítélkezni Kadhafi fia fölött

A bíróság bejelentette: Líbia hivatalosan közölte a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósággal (ICC), hogy nem adja ki Moammer Kadhafi egykori líbiai vezető fiát, Szeif al-Iszlám Kadhafit, mert maga akar ítélkezni fölötte.

2012.05.01 16:21MTI

Az ICC már többször követelte az új líbiai vezetéstől, hogy adja ki a 38 éves Szeif al-Iszlámot, akit az apjához hasonlóan emberiesség elleni bűnökkel vádoltak meg tavaly. A kérést azzal indokolták, hogy feltételezhetően szerepe volt a tavaly februárban kezdődött rendszerellenes tüntetések több résztvevőjének meggyilkolásában.
   
Szeif al-Iszlámot tavaly novemberben bujkálás közben fogták el az észak-afrikai ország déli részén.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.