Védjegy

Nemzeti italává tenné a teát India

Egy brit gyarmatosítók által kivégzett ültetvényesre emlékezve hivatalos nemzeti italává tenné a teát India.

2012.04.24 04:35MTI

A szubkontinens országa Mánirám Dutta Bárua - más néven Mánirám Deván -, Asszámból származó teatermesztő születésének 212. évfordulójára, 2013 áprilisára készül megvalósítani tervét - közölte a The Asian Age című lap az indiai kormány egyik bizottságára hivatkozva.

Devan a 19. században az első indiai termelő volt, aki a mai Asszám tartományban nagy mennyiségben teát termelt és értékesített. Ő ismertette meg a britekkel a teanövényt. Később Devánt a gyarmatellenes felkelésben való részvétele miatt 1857-ben kivégezték.

India Kínával együtt a világ legnagyobb teatermelője. Az egyik legfontosabb termőterület az ország északkeleti részén lévő Asszám tartomány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.