Bekeményítenek

Svájc megszigorította az Irán elleni büntetőintézkedéseket

Svájc megszigorította Irán elleni büntetőintézkedéseit a vitatott teheráni atomprogram miatt.

2012.04.18 15:26MTI

Mint a berni kormány szerdán közölte, befagyasztották három iráni állampolgár és nyolc iráni vállalat követeléseit. Az érintett személyek és cégek nevét nem közölték.

Az intézkedések már kedden életbe léptek. Tekintettel arra, hogy a teheráni jegybanknak "nagy a jelentősége az iráni gazdaság szempontjából", ezt az intézményt kivonták az intézkedések alól, nem úgy, mint az EU szankciói esetében.

Az Európai Unió január végén úgy döntött, hogy megszigorítja gazdasági és pénzügyi szankcióit Teherán ellen. Ezek közé tartozik az olajembargó is. Az iráni nyersolaj és olajtermékek behozatalának tilalma az érvényben lévő szerződésekre július 1-jétől lép életbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.