"Sohase csökkentsétek éberségeteket"

Kim Dzsong Il halálos végrendelete

Egy japán hetilap szerint Kim Dzsong Il, Észak-Korea előző, decemberben elhunyt vezetője végrendeletében meghagyta, hogy országa folytassa az atomfegyverek, biológiai fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését.

2012.04.12 12:12MTI

"Tartsátok észben, hogy az atomfegyverek, ballisztikus rakéták és biológiai fegyverek állandó fejlesztése és megőrzése a béke védelmének egyetlen eszköze a Koreai-félszigeten. Sohase csökkentsétek éberségeteket" - idézi a Sukan Bunsun című magazin a "kedves vezetőt".
   
A lap szerint Li Jun Kol, a dél-koreai NK Strategic Information Service Centre (észak-koreai stratégiai információs központ, NKSIS) vezetője "egy magas rangú észak-koreai illetékeshez igen közel álló személytől" szerzett tudomást Kim Dzsong Il végakaratáról. "Li úr megadta nekünk forrása nevét és funkcióját, így megállapíthattuk, hogy információi hihetők" - olvasható a cikkben.
   
Az NKSIS főnöke egykor a Kim-család - a Kim Dzsong Il apja, Kim Ir Szen által alapított kommunista dinasztia - védelmével megbízott észak-koreai szervezetnél dolgozott, s e régi együttműködésből az immár Dél-Koreában élő Li megőrizte kapcsolatát az említett magas rangú személyiséggel.
   
A Sukan Bunsun, az egyik legolvasottabb japán hetilap nem közölt fotót a végrendeletről, de több szövegrészt is idézett belőle, arról biztosítva az olvasót, hogy az idézetek közvetlenül az eredeti dokumentumból valók. Li megerősítette a magazin cikkének helytállóságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.