Merényletek, összecsapások

Vérfürdő Afganisztánban és Pakisztánban

Huszonnégyen sebesültek meg egy kettős merényletben hétfőn az észak-afganisztáni Baglán-i-Markazi, Baglán tartomány régi székhelyének egyik piacán.

2012.04.02 13:15MTI

A sebesülteket - köztük 13 iskolást és a biztonsági erők 7 tagját - kórházba szállították.
   
Afganisztán északi részén általában jóval ritkábbak a támadások, mint a felkelők hátországának számító délen és keleten.
  
Az utóbbi 24 órában a szélsőségesek is veszteségeket szenvedtek: az afgán belügyminisztérium közleménye szerint a NATO vezette nemzetközi haderő és az afgán hadsereg 17 felkelővel végzett, tízet pedig letartóztatott. A katonák Kabul, Hilmend és Kandahár tartományban hajtottak végre több műveletet.
   
Eközben az afganisztáni szélsőségesek Pakisztánban is lecsaptak, a határon átszivárgó tálibok őrposztokat támadtak meg az ország északnyugati részén, és négy pakisztáni katonával végeztek. A tűzpárbajban a mintegy hatvanfős felkelőcsoportból 15-en vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.