Elvette fegyvereiket, majd elmenekült

Megölte kollégáit egy afgán rendőr

Az afgán rendőrség közölte: kilenc rendőrrel végzett egy kollégájuk az Afganisztán keleti részén található Paktika tartomány Jajahil nevű városában pénteken.

2012.03.30 11:11MTI

Az Aszadullah névre hallgató férfi egy kis helyőrségen vette át a szolgálatot hajnali háromkor, majd ismeretlen okból lelőtte alvó társait, elvette fegyvereiket és elmenekült.
   
Az áldozatok között volt Aszadullah egyik fivére, valamint a helyőrség parancsnoka, Mohammad Ramazan, akinek két fiával szintén végzett a támadó - mondta el Davlat Han helyi rendőrfőnök.
   
Han a tálibokat vádolta meg a gyilkosság elkövetésével, gyávának nevezve Aszadullahot.
   
A rendőr két testvérét kihallgatják.
   
Paktika tartomány a Hakkani-hálózat néven ismert, pakisztáni központú szélsőséges csoport egyik fellegvára. A hálózat jó kapcsolatokat ápol a tálibokkal és az al-Kaidával. A felkelők általában a nemzetközi haderő tagjait veszik célba, de előfordul, hogy az afgán hadsereg és rendőrség ellen hajtanak végre merényleteket.
   
Az Afgán Helyi Rendőrség (ALP) tagjait, amelyhez Aszadullah is tartozott, az amerikaiak képezik ki, de az afgán kormánynak és rendőrségnek felelősek.
   
Eközben egy pénteki pokolgépes támadásban egy afgán rendőr meghalt, egy másik pedig megsebesült Hilmend tartomány délnyugati részén. Csütörtökön késő este ugyanebben a tartományban háza előtt lőttek agyon egy rendőrt.
   
Az utóbbi két nap a NATO-erőknek is veszteséges volt, az észak-atlanti szervezet két tagja halt meg Afganisztán déli részén. A szövetség egyik alkalmazottja egy pokolgépes merénylet áldozata lett pénteken, míg a másik a felkelők támadásában vesztette életét csütörtökön.
   
Idén a nemzetközi haderő 88 tagját ölték meg a szélsőségesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.