Washington többé már nem diktálhat a világnak?

Beszólt az iráni elnök: kivonultak az amerikaiak teremből

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök egy az afgán gazdaságról tartott nemzetközi konferencián Tádzsikisztán fővárosában, Dusanbéban hangsúlyozta: a NATO-nak és Washingtonnak meg kellene változtatnia politikáját, mert elmúltak azok az idők, amikor diktálhatták feltételeiket a világnak.

2012.03.26 10:37MTI

Ahmadinezsád szerint "a világ nehézségei visszavezethetők a NATO-tagországok politikájára, amelynek célja a gyarmatosítás újjáélesztése".
   
Az Egyesült Államok a terrorizmus elleni harc lobogója alatt bevonult Afganisztánba, és most Indiát, Oroszországot, valamint Kínát keríti be ugyanezen jelszó alatt - véli az elnök.
   
A politikus úgy véli, hogy a NATO és Pakisztán kapcsolata egyre bizonytalanabbá és instabilabbá fog válni.
   
Az elnök beszédének kezdetekor az amerikai küldöttség elhagyta a termet, s csak azután tért vissza, hogy Ahmadinezsád befejezte mondanivalóját.
   
A tanácskozáson a vendéglátó Tádzsikisztán és Irán mellett államfői szinten vesz részt Afganisztán és Pakisztán is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.