Inkább a támadás, mint atomfegyver a szomszédban?

Az izraeli zsidók lecsapnának Iránra

Egy közvélemény-kutatás szerint az izraeli zsidók csaknem kétharmada úgy véli, hogy az Irán elleni légicsapás kevésbé lenne veszélyes, mint hagyni, hogy az iszlám köztársaság atomfegyvert fejlesszen ki.

2012.03.26 10:23MTI

A megkérdezettek 65 százaléka volt azon a véleményen, hogy Izraelnek sokkal többe kerül együtt élni egy nukleáris fegyverekkel felszerelkezett Iránnal, mint elszenvedni a válaszcsapást az iráni atomlétesítmények elleni támadást követően.
   
Emellett 60 százalék gondolta úgy, hogy csak egy katonai művelettel lehet megállítani az iszlám köztársaság atomprogramját.
   
A közvélemény-kutatást a jobboldali Jerusalem Center for Public Affairs nevű intézet készítette 505 izraeli zsidó megkérdezésével, akik a társadalom különböző szegmenseit képviselték.
   
Egy novemberi felmérésben még a megkérdezettek 50-50 százaléka pártolta, illetve ellenezte az Irán elleni légicsapást.
   
Szombat este mintegy ezren tüntettek Tel-Avivban egy esetleges katonai művelet ellen. Ez volt az első komolyabb tiltakozás a maga nemében - jelentette az izraeli média.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.