Tizenkilenc rab szökött meg

Al-Kaidás foglyok léptek meg egy iraki börtönből

Egy helyi rendőrségi szóvivő közölte: egy észak-iraki börtönből megszökött péntek hajnalban 19 fogoly, köztük több az al-Kaidához kötődő terrorista.

2012.03.23 12:27MTI

A Bagdadtól 290 kilométerre északra fekvő Kirkuk város fegyintézetéből meglépett rabok az al-Kaida terrorszervezettel, illetve az Anszár asz-Szunna szalafista csoporttal álltak kapcsolatban.
   
A szökött foglyok közül kettőt halálra ítéltek, a többiekre is súlyos bűncselekmények - gyilkosság és emberrablás - elkövetése miatt szabtak ki börtönbüntetést. A rabok altatóval elkábították a fegyőröket és rabtársaikat, majd takarókból összecsomózott köteleken ereszkedtek le a szellőző nyílásokon keresztül.
   
A rendőrség hajtóvadászatot indított a felkutatásukra.
   
Egy helyi tartományi vezető úgy vélte: a szökést egyértelműen a biztonsági szolgálatok hanyagsága tette lehetővé, mivel vezetőiknek nincs meg a kellő szakmai felkészültsége.
   
Irakban több fogolyszökés történt már. Legutóbb január 7-én nyolcvan méter hosszú alagutat ásva szökött meg egy börtönből 11 rab, közöttük több halálraítélt a Bagdadtól 410 kilométerre északra fekvő Dohúkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.