A hegyeket ostromolták a pilóta nélküli gépek

Drónok csaptak le az al-Kaida dél-jemeni állásaira

Az Anszár as-Saría (Az Iszlám Törvények Partizánjai) nevű szélsőséges csoport egyik szóvivője közölte: amerikai drónok vasárnap újabb légicsapásokat mértek az al-Kaida feltételezett dél-jemeni állásaira.

2012.03.12 08:48MTI

Beszámolója szerint a pilóta nélküli repülőgépek a Dzsaar városát övező hegyeket vették célba, ahol a felkelők egyik lőszerraktára van, de a szóvivő cáfolta azokat a médiahíreket, hogy a raktárépületet találat érte volna. Egyes értesülések szerint az amerikai csapások komoly fegyverkészleteket semmisítettek meg. Ezeket a felkelők még március 4-én szerezték a jemeni hadseregtől, amelynek 185 katonájával végeztek akkor.
   
Helyi lakosok beszámolója szerint legkevesebb hárman haltak meg a vasárnapi csapásmérésekben, amelyek hírét sem Washington, sem a jemeni kormány nem erősítette meg.
   
Eközben a jemeni haderő Mahzan környékén mért csapást a felkelőkre, a Dzsaartól délkeletre fekvő vidéken hat emberrel végeztek.    A hétvége folyamán a jemeniek és az amerikaiak is többször intéztek támadást az al-Kaida és a terrorhálózattal együttműködő iszlamisták dél-jemeni hátországa ellen. A felkelők közül csaknem hatvanan vesztették életüket.
   
A déli Abján tartományban állandósultak a harcok a jemeni kormányerők és az iszlamisták között. Az elmúlt egy évben a Jemenben uralkodó belpolitikai káoszt kihasználva a szélsőségesek szilárdan megvetették a lábukat a déli országrészben.
   
Az al-Kaida 2011 májusa óta ellenőrzi Zindzsibárt és néhány közeli települést, köztük Dzsaart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.