Santorum alaposan lemaradt

Romney győzött Puerto Rico államban

Mitt Romney nyerte meg a Puerto Rico amerikai társult államban vasárnap megrendezett republikánus jelöltállító gyűléseket.

2012.03.19 08:34MTI

A volt massachusettsi kormányzó a választási központ szerint a Puerto Rico-ivoksok 83 százalékát szerzi meg, így messze megelőzi a második helyen 8 százalékkal álló  Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátort. Newt Gingrich volt házelnök a harmadik alig két százalékkal.
   
Romney magabiztos győzelmével így Puerto Rico valamennyi delegáltjának támogatását maga mögött tudhatja.
   
Puerto Rico húsz küldöttet delegálhat a Republikánus Párt augusztusi országos konvenciójára, amelyen eldől majd, hogy a párt nevében ki lesz Barack Obama elnök kihívója. Az elnökjelöltség elnyeréséhez 1144 voksra lesz majd szükség. Romney jelenleg már több mint félszáz - 521 - delegátus támogatására számíthat, míg legnagyobb ellenfele, Santorum egyelőre csak 253 delegáltat tudhat maga mögött. Gingrich volt házelnök támogatónak száma egyelőre 136.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.