Voksolás hetven résztvevővel

Romney győzött Amerikai Szamoán

Mitt Romney nyerte meg a kedden Amerikai Szamoán megrendezett republikánus jelöltállító gyűlést.

2012.03.14 09:39MTI

A mintegy 70 részvevővel megtartott voksolás nyomán a Hawaiitól 3700 kilométerre délre található szigetcsoport kilenc küldöttet delegálhat a republikánusok augusztusi országos konvenciójára, amelyen megválasztják majd a párt hivatalos elnökjelöltjét.
   
A nap folyamán korábban Rick Santorum nyerte meg az Alabamában és Mississippiben megrendezett előválasztást. Helyi idő szerint kedden Hawaii államban is jelöltállító gyűléseket tartottak, ezek eredménye egyelőre nem ismert.
   
Romney egyébként jól teljesít az egzotikus helyeken: szombaton az Egyesült Államok két külbirtokán, Guamon és az Amerikai Virgin-szigeteken, valamint a társult állam Északi-Mariana-szigeteken is győzött, amivel 27 küldötthöz jutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.