37 százalék

Vitte Washingtont: Romney megint győzött

Mitt Romney győzött a Washington állambeli szombati republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) - jelentette az amerikai média leadott szavazatok 83 százaléknak összeszámlálása után.

2012.03.04 08:16MTI

Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó a részeredmények szerint a szavazatok 37 százalékát kapta, s ezzel sorozatban a negyedik fordulógyőzelmét érte el a republikánus jelöltállítási küzdelemben.

Ron Paul texasi képviselő 25 százalékkal a második, Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor pedig 24 százalékkal a harmadik helyen végzett.

A sort Newt Gingrich volt képviselőházi elnök zártam 11 százalékkal. A Washington államban megnyert erőpróba erős lélektani kezdőlökést jelenthet Romney számára a március 6-i "szuperkedden", amikor egyszerre 10 államban szavaznak majd arról a republikánusok, hogy ki legyen Obama kihívója, további egyben pedig ezen a napon megkezdődik a véleménynyilvánítás.

A "szuperkedden" összesen 419 olyan delegátusnak a sorsa dől el, akik részt vehetnek majd a hivatalos elnökjelölt személyéről folytatott végső szavazáson a párt augusztusi országos konvencióján. Washington állam 43 küldöttel képviselteti majd magát a konvención, ebből 40 mandátuma a szombaton leadott szavazatok arányától függ.

A The Washington Post pénteki összesítése szerint Romneynak a washingtoni caucusok előtt 167, Santorumnak 87, Gingrichnek 32, Paulnak pedig 19 támogató szavazata van. Az elnökjelöltség elnyeréséhez összesen 1144 voksra lesz majd szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.