Alaszkát is bevette

Romney "szuperkeddje": hat államban tudott győzni

Megnyerte az alaszkai jelöltállító gyűlést Mitt Romney, aki így összesen 6 államban győzedelmeskedett a republikánus elnökjelölt-állítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".

2012.03.07 10:31MTI

Romney Alaszka mellett Ohióban, Massachusettsben, Virginiában, Vermontban és Idahóban győzött, míg legfőbb ellenfelének, Rick Santorumnak a konzervatív Tennessee-t, Oklahomát és Észak-Dakotát, Newt Gingrichnek pedig Georgiát sikerült bevennie.
   
Ron Paul a második helyen végzett Alaszkában, s így a "szuperkedd" tétjét képező 10 államból egyetlenegyben sem tudott diadalmaskodni.
   
A keddi republikánus választói akaratnyilvánításon összesen 419 olyan küldött sorsa dőlt el, aki a Republikánus Párt augusztus végi konvencióján szavazni fog arról, hogy ki legyen a hivatalos elnökjelölt. (A 10 államból az automatikusan delegátusnak minősített pártvezetőkkel együtt összesen 437-en utaznak majd a nagy floridai összejövetelre.)
   
A CNN amerikai hírtelevízió összesítése szerint a "szuperkedden" - az eredmények 86 százalékos feldolgozottsága alapján - Romney a szavazatok 33 százalékát szerezte meg, megelőzve ezzel fő riválisát, a voksok 29 százalékát bezsebelő Santorumot, a 24 százalékos támogatottságot elnyerő Pault és a szavazatok 14 százalékát megszerző Gingrichet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.