Nem napok vagy hetek kérdése a támadás

Izrael ad egy esélyt az Irán elleni szankcióknak

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, miután hazatért washingtoni tárgyalásairól közölte: Izrael ad egy esélyt arra, hogy kifejtsék hatásukat az Irán ellen elrendelt szankciók, a zsidó állam nem fogja vitatott atomprogramja miatt napokon vagy heteken belül megtámadni az iszlám köztársaságot.

2012.03.09 08:35MTI

Netanjahu abban az interjúban beszélt erről, amelyből a Tízes csatorna nevű tévéállomás sugárzott előzetes részleteket csütörtökön.
   
"Nem állok stopperórával a kezemben. Ez nem napok vagy hetek kérdése, de nem is éveké. Ezt mindenki érti" - mondta a politikus. Mindazonáltal hangsúlyozta, Izrael nagyon örülne annak, ha békésen érne véget az iráni atomvita.
   
Netanjahu korábban utalt arra, hogy Izrael megtámadhatja Irán nukleáris létesítményeit, ha Teherán a nagyhatalmak diplomáciai nyomásgyakorlásával dacolva nem állítja le vitatott atomprogramját.
   
A nyugati országok azzal gyanúsítják Iránt, hogy békés célúnak mondott atomprogramja leple alatt nukleáris fegyver előállítására törekszik. Teherán ezt tagadja.
   
Netanjahu hétfőn Washingtonban arról biztosította Barack Obama amerikai elnököt, hogy Izrael még nem döntött az iráni atomlétesítmények elleni katonai csapásmérésről. Netanjahu azonban nem adta jelét annak, hogy lemondana az erő alkalmazásának lehetőségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.